Ομελέτα με αγκινάρες

Ψες αργά ημασταν με λίγους καλούς φίλους σε μία πολύ ωράια αυλή και βεγκερίζαμε. Η κουβέντα έφτασε γρήγορα στην Κρήτη..!

Αναμνήσεις, ιστορίες μυρωδιές και γεύσεις.. όλα υπέροχα!!! Η κουβέντα επικεντώθηκε στο φαγητό που με απλά καθημερινά υλικά που τα έχεις στον κήπο σου στο μπαλκόνι σου και στην κουζίνα σου και με μαγικούς συνδυασμούς δημιουργούν τέλεια πιάτα!!

Η φίλη μου θυμήθηκε την ομελέτα με τις αγκινάρες, έψαξα και βρήκα την συνταγή που ακολουθεί.
Βάζω την έμπνευση, βάζετε τα υλικά την ρακή και την καλή σας διάθεση.
Καλή όρεξη!!!

Ομελέτα με Αγκινάρες

Υλικά
5 αυγά
5 αγκινάρες
2
κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κούπα τριμμένο τυρί
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Καθαρίζουμε τις αγκινάρες κόβουμε τα κοτσάνια και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Τις στραγκίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσό κίτρινες. Σε ενα μπωλ, ρίχουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι και περιχύνουμε  με το μισό τυρι. Την αφήνουμε λίγο να ψηθεί, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, ρίχουμε και το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστή. Συνοδεύεται με παγωμένη τσικουδιά και "Γεία μας"!!!!



Comments

Popular posts from this blog